Anna regiokampioen in Valkenswaard


Op zaterdag 25 mei vonden in Valkenswaard de regiofinales plaats. Zoë K. mocht in actie komen bij de tweedejaars pupillen middenbouw 5. Zoë turnde een prima wedstrijd. Op vloer liet ze een mooie arabier flikflak zien en op sprong turnde ze twee mooie sprongen. Zoë eindigde op een knappe 22e plaats. In de andere baan was het de beurt aan jeugd supplement F turnster Femke. Femke turnde een goede wedstrijd met als uitschieter een strakke balkoefening. Dit werd beloond met een 11.2 (2e plek). Femke eindigde op een knappe 5e plaats.

Daarna was het de beurt aan Lisa, die voor het laatste jaar in de middenbouw niveau 5 uitkomt. Lisa had een goede wedstrijd. Op vloer behaalde ze zelfs een 13.2 (2e plek). Uiteindelijk eindigde Lisa op een knappe 21e plaats. In de andere baan was het de beurt aan jeugd supplement D turnster Nina. Nina begon op balk en wist de zenuwen onder controle te houden. Ze turnde zelfs een arabier salto af. Nina eindigde op een mooie 13e plaats.

Op zondag 26 mei was het de beurt aan Celina, Sterre en Saartje. Zij mochten uitkomen bij de pupillen 1 niveau 4. Celina turnde een strakke balkoefening met een gelukt boogje. Sterre turnde mooie zwaaien tijdens haar brugoefening. Saartje liet op vloer een mooie oefening zien. Celina werd 13e, Sterre 16e en Saartje 26e.

Daarna mochten Anna en Jente in actie komen bij de pupillen 2 niveau 4. Op vloer liet Jente voor het eerst een loopoverslag-overslag zien en op brug een gelukte wegzetsalto af. Jente eindigde op een mooie 24e plaats. Anna turnde de beste wedstrijd van dit seizoen, met als hoogtepunt een nette balkoefening. Na alle vier de toestellen eindigde Anna superknap op de eerste plaats en mag zichzelf regiokampioen noemen!